Márton Gábor nagy örömmel köszöntötte a szerbiai Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének és a Pro Communitas Civil Szervezet képviselőit. Elmondja, hogy az EFOP pályázatból sajnos a költségeik nem fedezhetők, de azt a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesülete más, saját forrásból biztosítja. Üdvözli továbbá az Asociatia Microregionala Banat Ripensis de Dezvoltare a Localitatilor képviselőjét, és a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionálie Egyesületének megjelent tagjait.

Ígéretet kapott az Újkígyósi Szolgáltató Szociális Szövetkezettől egy helyszíni bejárásra, ahol megtekinthető a szövetkezet munkája.

Gyulavári György az ÚSZSZSZ képviseletében a helyszínen bemutatja a szövetkezet munkatársait. Mindketten hátrányos helyzetű tartós álláskeresők. A szövetkezet egy éves projektet valósít meg, amelyben egy GINOP-os pályázatból eszközöket vásárolnak, és a munkatársakat foglalkoztatnak.

A tevékenységre nagy igény van a városban, hiszen nagyon sok gyümölcsös található, ahol sok fás szárú hulladék keletkezik. A munkatársak ezt aprítékolják, és az apríték kerül értékesítésre fűtőanyagként.

Az újkígyósi kirándulást követően gyulai városnézés következett, amelyet vacsorával zárt a vendégsereg. Következő nap a Gyulai Várban tettünk látogatást, majd a várfürdő szolgáltatásainak igénybe vételét követően utaztak haza vendégeink